КЛЪСТЕР

ТЕХНОЛОГИИ ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА

Стара Загора, ул. Георги Раковски 66   •  042 626033, 042 626297  •  office@ecotechcluster.eu
logo

Български учени предлагат ефективен метод за лечение на COVID-19

Български учени категорично са установили, че активните форми на кислород, в т.ч. анионния кислород, подпомагат синтеза на специални ензими блокиращи вирусните протеини. Те са категорични, че прилагането на метода е ефективен при лечение на инфекции от COVID-19 и може да спаси стотици хиляди човешки живота. Методът е защитен чрез заявка за патент за Концентратор на анионен кислород, която е направена на 10.12.2020 г. В производство в България са и два вида концентратори на анионен кислород, което дава възможност да реално практическо приложение.

petrovprof Zheko Ganev

В тази връзка публикуваме и коментар на авторите на метода проф. д.т.н. инж. Жеко Ганев, проф. д-р Иво Петров.

Относно: Гърция проявява интерес към чудодейно израелско лекарство срещу COVID-19

По време на пресконференция с министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис, премиерът на Израел Бенямин Нетаняху показва флакон с медикамент, който той нарече чудодейно лекарство, добавяйки: Ако сте заразени с коронавирус и сте сериозно болни и имате белодробен проблем, вземете това, вдишвайте го и ще се почувстване по-добре

Това чудодейно лекарство EXO-CD24 се разработва в медицинския център Сураски в Тел Авив (болница Ичилов) от екип с ръководител Недир Арбер.

Проф. Недир Арбер коментира, че много смъртни случаи от COVID-19 са свързани с цитокинова буря, при което имунната система започва да атакува здрави клетки. Според него лечението с EXO-CD24 за COVID-19 се основава на екзозоми, които са отговорни за комуникацията между клетките. Лечението доставя протеин, наречен CD24 в белите дробове, който помага за успокояване на имунната система. Той допълва, че 29 от 30 пациенти получили лечение с EXO-CD24 са се възстановили от 3 до 5 дни.

От възникване на пандемията COVID-19 екип от учени в България, работейки активно за намиране трайно решение на проблема и акцентирайки върху начините за моделиране на човешкия имунинет, надеждно установихме, че активните форми на кислорода, в т.ч. анионния кислород, е първопричина за синтез на специални ензими блокиращи вирусните протеини (ензими ефективно предпазващи човешкия организъм от типични инфекции). По този въпрос имаме много публикации, базиращи се на положителни резултати от тестване на анионния кислород при болни от вирусни инфекции, не само в България, но и в чужбина. Тези наши констатации са защитени чрез заявка за патент за Концентратор на анионен кислород от 10.12.2020 г. В производство в България са и два вида концентратори на анионен кислород.

Отново е в сила въпросът дали в България всичко наше се неглижира и не се използва за издигане на престижа на нацията или се изчаква да се получи външно потвърждаване (ние българите не си вярваме, че можем). За отговора на този въпрос нека за сега да изчакаме.

Публикации в интернет, свързани с EXO-CD24